Gülhan Cantürk | Dönüşebilenler
144
post-template-default,single,single-post,postid-144,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Dönüşebilenler

Neleri Dönüştürebiliriz?

Bir pazar evde kek yapmaya soyunmuşken aklıma yukardaki soru  geldi. Bir kaç yumurta , biraz un, şeker ya da tat verecek kuru meyvalarla biraz kabartma tozu ve vanilyayı bir keke dönüştürmeye başladığımı farkettim. Peçetelik gözüme çarptı, karşı komşumun yılbaşında hediye ettiği. Kendisi demir vb metalleri farklı farklı eşyalara, makinalara  dönüştürecek bir iş yapıyor.  Dönüşüm ustası aslında. Metali tavına getirip hedeflediği şekli almasını sağlıyor.

Sonra balkonda yılbaşından kalan balkabağı çekirdeklerine gitti dikkatim ve öylece balkon masasında duruyorlar. Bunlar hakkında henüz hüküm verilmemişti. Bizim evdekilerin seçimleri kaderlerini belirleyecek. Ya çekirdekleri çıtlatıp yiyeceğiz ve çekirdekler sindirim sürecinde dönüşüm yolculuğuna devam edecekler ya da çekirdekleri toprakla buluşturup yeni bir can olma yolculuğunu başlatacağız. Toprakla buluşturduktan sonra dikkatimizi üzerinden çekedebiliriz yada dikkati üzerinde tutup yeterli suyu vs yi alıp almadığını tam olarak gelişim sürecinin nasıl olduğunu kontrol edip  doğum anına şahitlik edip,  sonrasında toprak yüzeyine çıkıp filiz, dal , gövde sonra tomurcuk sonra çiçek ve meyve oluş serüvenine şahit olabiliriz.

Zihnimizde beliren her fikir aslında bir tohum ve bu tohumu kendi halinde doğaya bırakabiliriz de bu fikri gerçekleştirme istersek dikkatimizi odağımızı bu fikri geliştirip büyütüp doğmasına aracılık edebiliriz.

Pamuk çekirdeğini düşünelim. Toprağa ektiğinde doğum süreci beslenirse filizlenip toprak yüzeyine çıkışı sonrasında  çapası, suyu, ilacı  zamanında yapıldığında çiçek açıp çiçeğin pamuğa dönüşmesi pamuğun toplanıp sonrasında farklı süreçlerden geçerek günlük kullanımımızdaki bazı eşyalara dönüşmesi üzerimize giyip, üstümüze örtüğümüz yorgan yada başımızı koyduğumuz yastık olması ilk aklıma gelenler. Her birinde bir dönüşüm hikayesi var. Yani bizler sürekli birşeylerin bir şeylere dönüşmesine aracılık ediyoruz.

Zihinlerimiz bu dönüşümün başlangıç noktası zihnimize düşen fikirlerden hangilerini besleyip büyütüyoruz ve bu besleyip büyüttüklerimiz kendi hayatlarımızı ve çevremizdeki hayatları destekliyor mu? Hayatın devamına neşe çoşku sevgi güzel yaratımlar davet ediyormu? Her an yaratımda bulunduğumuzun ve evrende var olan enerjinin bir kısmını dönüştürdüğümüzün farkında mıyız?  Bu dönüşümü şu an yaptıklarımızla ve yapmadıklarımızla, evet ve hayır dediklerimizle, harekete geçmemiz yada durup beklememizle yaptığımızın farkında mıyız? Şu an burada mıyız?

Gülhan Cantürk

07.01.2018