Gülhan Cantürk | Güzellik
142
post-template-default,single,single-post,postid-142,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Güzellik

BİR GÜZELLİK YOLCULUĞU

Parlak, neşeli, ışıldayan gözlü, sevgi ve tutku dolu, açık bir şekilde pürüzsüz …

Muhteşem olmaz mıydı?

Yüzünüz  sizin duygusal tuvalinizdir. Sizin markanız; adeta sizi tanıtan logonuzdur. Sevsenizde sevmesenizde, yüzünüz bütün düşünceleri duyguları ve etkileri taşımakta  ve bunları dünyaya anında yansıtmaktadır. Ayrıca yüz bedenimizin geri kalanı gibi duygularınızın bir arşivi, kayıt bankası gibi çalışır. Yaş aldıkça kişinin karakteri daha fazla ortaya çıkar. Hayatın hayal kırıklıklarına karşılık kaşınızı sürekli olarak çatabilirsiniz. Bunun sonucunda kaşlarınızın arasında koyu bir çizgi oluşabilir. Ya da duygularinizi dışa vurmaktansa kızgınlığınızı sürekli olarak yutabilirsiniz, bunun sonucunda ise çeneniz daha sıkı olacak ve omuzlarınız kamburlaşacaktır aynı şekilde korkuda yüzünüzü ekşitmenize yol açabilir. Çekinme, utanma duygularınız bedenininizin belli bölümlerini sıkmanıza, bazı bölgeleri kullanmamaya bağlı farklı sonuçlara yol açacaktır.   Daha önce size hakim olan duygularınız her ne ise, bunlar yüzünüze yansıyacaktır.

İnsanların yüzlerini incelerseniz; yüzlerin tek başınayken derin bir düşünmeye daldıklarını ve yüzlerinde üzgünlük, kızgınlık veya yalnızlık ifadesi görebilirsiniz. Azıcık somurtma ve gerilimden dolayı seğirmeler dolayısıyla buruşuk dudaklar ve çatık kaşlar farkında olmadığımız bir çok duygunun göstergesidir. Bir kişi üzgün olmasa bile alışkanlıkla  bir şekilde sürekli tekrarlanan her çeşit somurtma ve  kaş çatma kendisini bir şekilde kırışıklık olarak göstermeye yol açabilir. Dansçı fiziğine sahip bir kadın somurtuyor olabilir, iyi bir vücuda sahip adam kaşlarını çatıyor olabilir, başka bir kadın sıkı bir çene ve büzülmüş dudaklarla bir duruş sergiliyor olabilir. Sanki bedenden salınan stresli enerji yüzlerine yapışıyormuş gibi olabilir. Bu durumu dönüştürmek için umudunuzu koruyun ve şimdi harekete geçin. Yüzünüzün taşıdıkları üzerinde kontrolünüz vardır; bir çoklarının düşündüklerini tersine, yüz statik bir maske değildir bilinçli pratik ve egzersizle yüz işlenebilir. Yüzünüze bir heykeltraş gibi yaklaşın ve  kontrolünüz olan kısmında çalışmaya şimdi başlayın.

Yüzünüzü değiştirebilirsiniz. Şimdilik bunu yüzünüze yansıttığınız  duygularınızı farkederek ilk adımı atabilirsiniz. Yüzünüze yansıttıklarınızdan hoşlanmıyorsanız yüz ifadenizi biraz yumuşatıp rahatlamaya davet edebilir ve bunu alışkanlık haline getirebilirsiniz. Mesela şimdi sizin karşınızdaymışım gibi sizden yüzünüzü gevşetmenizi, iç çekerek nefes almanızı, çenenizi açmanızı istesem ve  sizde deneseniz;  yüzünüzün rahatlamaya başladığını deneyimleyebilirsiniz. Hatta günlük işlerinizi yaparken  ufak bir memuniyet ifadesi ile doğal bir ifade takınmayı gün içinde hatırlayıp deneyebilirsiniz.

Daha da ileri gitmek isterseniz!

 

Yüz yogası pratiği ve  çeşitli yüz egzersizleriyle hiç bir ameliyat geçirmeden yüzünüzü ve ifadenizi dönüştürebilirsiniz. Bunu yaratıcı bir hareket olarak düşünün; sürecin tadını çıkartın ve  cildinizin tuvali üzerinde bir mucize yaratmaya hazır olun… Günlük hatırlatmalarla yani kaşlarınızı çatmak, yüzünüzü buruşturmak yerine hafif güşümseyerek yada en azından doğal davranarak yüz kaslarınıza rehber olacak ve yüz  ifadelerinizin bir parçası olan  duygusal modelleri silmek ve rahatlatmak için iyi  bir yol almaya başlayacaksınız. Ve elinizde kullanabileceğiniz bir araç var. Yüz yogası ile yüz egzersizleri, yüz masajları ve artı bedeninin bütününü de destekleyecek tekniklerle gençleşmek güçlenmek ve güzelleşmek elinizde…Yüz egzersizleri yüz kaslarını çalıştırmada etkili olduğundan duygusal salınımı da kolaylaştıracaktır. Yüzdeki gerilim ve endişenin kaybolmasını sağlamak doğal olarak gençleştirecektir.

Daha daha da ileri gitmek isterseniz!!

Bedeniniz üzerinde güçlendirme ve gençleştirme etkisi bulunan tekniklerle yüzünüzü ve tüm bedeninizi dönüştürebilirsiniz. Buna bütün bedeni dahil eden gençlik ve güzellik yogası programıyla da tüm beden üzerinde dönüşümü başlatıp devam ettirmek isterseniz, sağlam bir duruş, güçlü ve zarif bir gövde üzerinde yerleşen başınız rahat dinç ve yüzünüzün doğal güzelliğiyle taçlandırabilirsiniz. Bu şekilde Bütünsel Güzellik ve Yüz yogası’la daha  güzel genç ve dinç yaşamaya devam edersiniz.

Yüz yogası basit bir ilke üzerine kuruludur: Yüz kaslarının bedeninizdeki diğer kaslardan bir farkı yoktur. Eğer boynunuzun altındaki kaslarla egzersiz yapmazsanız, bu kaslar zayıflar ve gevşer; aynı şey yüz kasları için de geçerlidir. Yüz yogası boynun altındaki bütün önemli kasların genç, sağlıklı ve uyumlu olmasını sağlayan diğer egzersizler gibi bir dizi alıştırmadan oluşur.

Bir kas çalıştığında, daha da sağlamlaşır. Bir şeye karşı direnç göstermek zorunda kaldığında, daha güçlü olur. Hareketsiz bir kas yağlanacak ve uyumunu kaybedecektir. Bunu kendini sarkarak gösterir. Yüz kasları daha küçük olsa da, onlar yine de kastır ve bedeninizin diğer kaslarından bir farkı yoktur. Daha sağlıklı, zinde ve güzel  kalmak için hareket ettirilmeli, esnetilmeli ve kasılmalıdır. Bedenin diğer kasları gibi, taze oksijen almalı ve diğer kaslar gibi egzersizle işletilmelidir.

Yüz yogası prensipleri uygulanmaya başlandığından itibaren, yüz daha genç, daha canlı  ve dinlenmiş gözükür. Derin nefes alma egzersizleri enerjinin en besleyici ve dönüştürücü tarafını (yogiler buna prana derler) almanın önemli bir yoludur ve bu; yüzdeki yaşlanma için önemli bir devadır.Yoga’nın isim olarak kendisi bütünlük ve birleşmenin yogasal durumunu açıklamaktadır.

İnsanlar yaşlandıkça karakterleri daha da belirginleşmektedir. Bu giyinme, yeme, yürüme ve benzeri  şeylerle kendini gösterirken en fazla da yüzümüzden belli olur. Yüzdeki yaşlanma yüzün sarkma, kırışma sürecidir. Fakat sadece yerçekimi değildir.  Cilt kolejen adı verilen bir protein lifi içermektedir ve elastin adı verilen bir diğer protein ile birleşerek cildin dolgun ve sağlam kalmasını sağlamaktadır . Yaşlandıkça cildimiz kolajen üretimini azaltır ve cildin sertliği  de yavaş yavaş gider.  Elastin üretilmeyince  esnekliği kaybederiz ve işte o zaman görünürde yüzsel yaşlanma başlar.  Bunu kendinizde elinizle test edebilirsiniz. İşaret ve baş parmağınız arasında cildi haf ifçe sıkın ve sonra az bir şekilde çekin ve serbest bırakın. Cildinizin şekline bakın ve esnekliğini görün. İşte bu kolajen ve elastin sayesindedir.

Deri oldukça karmaşık bir organdır ve vücudumuzu koruyucu bir kılıf  ile sarmaktadır.  Dışarıdan uyarıcıyı hissederek, ısı gibi çeşitli bilgileri bize vermektedir. Deri bir ısı düzenleyicisi, bir termostat gibi çalışmaktadır bedenimizin içini işlevsel bir sıcaklık seviyesinde tutar. Ayrıca deri, bedeni zehirli maddelerden arındırır. Ter bezleri vasıtasıyla, bedenin atık ve dış döküntülerini dışarı atar. Deri bir çok farklı tabakadan oluşmaktadır ve sebum cildi kaplayan ve koruyan yağ maddesi, yağ hücreleri, kaslar, sinirler, tüy bezecikleri  ve saç üreten yağlı bezleri içermektedir.

Yüzün yapısı bedenin geri kalanıyla aynıdır. Deri yağ, kas, bağlayıcı dokular ve kemiği kaplamaktadır. Deri koruyucu bir tabakadır. Kemik temel çatıdır ve kaslar ki hareket ve kemiğin korunmasından sorumludur kaslar hareketsiz olduklarında, kemik ve deri arasında koruyucu bir tabaka olarak yağ devreye girer.  İşte bu yüzden yüz  kaslarınızı çalıştırmalı ve geliştirmeliyiz.

Yüz kasları iki kategoriye ayrılmaktadır: istemli ve istemsiz. Büyük kaslar istemlidir ve oturmaktan koşmaya kadar bir çok şeyi yapmamıza yardımcı olurlar. Fakat yüz kasları çoğunlukla daha küçük oldukları ve hareket etmek veya bir şeyi tutmak için kullanılmadıkları için, bunlardaki hareketlerin çoğu istemsiz duyguların ifadesinden ibarettir. Fakat biz zihinsel komut ile kaslarımızı çalıştırabiliriz ve böylelikle bunları da istemli kılabiliriz. Aynı zamanda ifademiz hakkında farkındalık ve kontrol gücümüz oluşur.

Herkes egzersizin yararını bilir uyguladığında da faydasını görür. Fakat egzersiz sadece boyun ile son bulmamalıdır yüz kasları boyun altı anatomisinde iyi bir gelişme sağladıkça sağlamlaştırılmayı ve güçlendirilmeyi hak etmektedir Niçin yüzünüzü gözardı ediyorsunuz ki?  Aslında yüz kaslarınızı görmezden gelmeye çalıştığınıza da  inanmıyorum. Sadece görmek istediğiniz sonuçlara ulaşmak için onlar üzerinde nasıl egzersiz yapacağınız konusunda  destek alabilirsiniz. İşte bu yüzden yüz  kaslarınız diğer kaslar  gibi bu egzersizlerden yarar görecektir. Yüz kaslarını nasıl çalıştıracağımızı bilmeliyiz. Bunun için eğitim alıp sonrasında pratige geçebilirsiniz. Uzun mesafe koşma çalışması bir  defada gerçekleştirilmesi  için önce bir km ile başlarız daha sonra 1,5 km koşarız ve belki de bir gün maraton koşabilinceye kadar devam ederiz. Bu tekrar ve disiplin  kasları geliştirme sürecidir. Siz yüz yogası programı üzerinde kararlı bir şekilde çalışırken  yüzünüzde ve bedeninizde faydasını hızla göreceksiniz. Yüz kasları deriyi kaldırmak üzere yerleştirilir; sarkan ve buruşan bölgeler kalkar ve güçlenir, çizgi ve kırışıklıkları minimize eder. Bunun karşılığında tüm vücuda uygulanan yoga duruşları yüze daha fazla oksijenlenmiş kan çeker ve toksinler şişlikler ve donukluğu kovarak cildinize parlaklık verir. Ayrıca bu duruşlar hormonal işleyişi düzenler ve uyarır. Buda yaşlanmayı geciktirerek, genç kalma süresini uzatır. Yoga duruşları iç organlardan toksinleri çıkarır ve beynin spinal kordondan sinyalleri daha etkili almasını sağlar. Toksinlerden arındırma ve gelişmiş sinir sistemi iletişimi vücudun zihnin ve yüzün gençleşmesine ve güçlenmesine destek olur.

Yüz  egzersizleri diyet ve yoga teknikleri yani yüz yogasının ana teknikleriyle görünürdeki bu olumsuz etkilere karşı koyabilirsiniz.

Yüz yogasıyla baş ve boyun bölgesinden salınan gerilim sıkışmış ve üzgün ifadeleri kaldırarak yüzünüzü aydınlatacak ve boyun boğaz ve yanağınızı güçlendirecektir. Baş ve boyundaki gerilimi salıvermek yüz serbestliğinin ana tuvaline hizmet etmektedir. Bu bölgeyi gevşettiğinizde, başınızın omuzlarınıza daha kolay oturduğunu göreceksiniz ve duruşunuz gelişecektir. Gelişmiş duruş tüm bedene hizmet eder. Omurga gerilimden kurtulur ve karın kasları omurgayı çok iyi bir şekilde destekler.Daha güçlü ve ince bir profile çevirir. Ayrıca gergin bir boyun ve omzun ortaya çıkardığı yük hissini yok ederek yeni bir hafiflik hissi yaratır. Yüzünüz doğalında serbest kalacak ve daha az gergin ve sınırlandırılmış olacaktır. Elbette yüzünüz daha genç görünecektir.

Siz de bunu doğal olarak yaratıcı bir şekilde yapabilirsiniz,

Yaşlanmayan güzelliğinize sarılmanın tam zamanı ŞİMDİ.

  • Güçlü ve parlak bir yüz ile iç ışıltınızın parlamasını sağlayın.
  • Yüz yogasının yüzün üzerinde gençleştirici etkisinden faydalanın.

Rahatlama ve nefes alma tekniklerini uyguladıktan sonra ağzınızın gözlerinizin ve alnınızın etrafındaki çizgilerle birlikte istemsiz bir somurtmanın üstesinden gelebilirsiniz. Ayrıca yoga teknikleri ile de bedeninizin daha da güçlenmesini sağlayarak boynunuzun omuzlarınızın üzerinde güçlü, rahat  ve zarif  bir şekilde durmasını sağlayabilirsiniz. Kendinizi daha iyi hissetmek ve daha genç görünmek isterseniz bunu temponuzu yavaşlatarak stres ve  yaşlanmanın kaynağına  giderek yapabilirsiniz.

Gençleşmek  ve güzelleşmek için bazı ip uçları paylaştım.  Bu amaca hizmet eden içinde pek çok harika teknik barındıran  kapsamlı bir de gençlik güzellik ve yüz yogası programı hazırladım.

Bu programda neler var?

Sizin için bedeni ve yüzü içerden ve dışardan

  • Temizleyen,
  • Çalıştıran
  • Güçlendiren
  • Rahatlatan
  • Dinginleştiren
  • Güzelleştiren
  • Gençleştiren

Tekniklerle buluşmanızın ŞİMDİ tam da zamanı

  • Omurga sağlığını geliştirici ve koruyucu teknikler
  • Dolaşım boşaltım sistemini çalıştıran teknikler
  • Pelvisten frontalise lifting
  • Tüm beden zihin ve duygusal farkındalık
  • Nefes teknikleri,
  • Genel postur ve baş boyun yerleşimi
  • Kendi yüzünüzü tanıma ve dönüştürme becerisi
  • Yüz ifadesine hakimiyet

 

Siz değerlisiniz, kendiniz için kendinize yapacağınız 1 kerelik bir yatırımla ömür boyu kullanabileceğiniz becerilere sahip oluyorsunuz.

Tüm bunları bir kez öğrendikten sonra ömür boyu dünyanın neresine giderseniz gidin sizinle gelecek ve uygulayabileceksiniz.  Sizin sizinle randevunuz olacak kendinize ayırdığınız zamanlar.

Yukarda ana hatları verilen harika teknikleri öğrenmek için benimle iletişime geçip 4 hafta sürecek dönüşüm yolculuğuna başlayabilirsiniz.

Nasıl mı?

  • Normal koşullarda 1 er hafta aralıklarla 4 buluşma gerçekleştireceğiz.
  • Her buluşma 2-3 saat sürecek ve Her hafta bir önceki hafta öğrenilenler tekrar edilip üstüne eklemelerle devam edilecek.
  • 3.Haftanın sonunda tüm metotları tanımış olacaksınız.
  • 4. Hafta da tüm öğrendiklerimizi yeniden tekrarlayıp, bilginin öğrenciye geçip geçmediği kontrol edilecek ve öğrenme süreci tamamlanacak.

Alternatif: 4 Günlük güzellik tatili şeklinde de organize edilebilir. Uzak mesafeler için çözümler üzerinde çalışılıyor.

Bu  metotları uyguladıkça fayda görürsünüz ve bunun sonuçlarını sadece yüzünüzde değil tüm hayatınızda göreceksiniz dış görünümünüzün, cildinizin hem de iç sesinizin dönüştüğünü göreceksiniz.
Yüz yogası mucizevi bir tedavi değilir. Tam tersine, bunu uyguladığınız kadar etkili olabilen sonuç odaklı bir tekniktir. Yüz yogası ve destekleyici yüze yönelik çalışmalarla yüzünüe daha pürüzsüz daha sağlam bir görünüm verebilirsiniz. Aynı zamanda enerji ve ruh durumunuzu da değiştirebilirsiniz. Yaşlanmayacağınızın sözünü veremem fakat bu eğzersiz ve prensipleri uyguladığınızda  görünürde olduğunuzdan  daha genç ve dinç gözükecek aynı zamanda doğal güzelliğinizi devam ettireceksiniz..

Bütünsel güzellik ve yüz yogası prensiplerini uygularken vücudunuzu, zihnimizi, ve ruhunuzu sadeleştiren, arındıran ve stresten uzaklaştıran ve sonrasında ayaklarınızın yerle sağlam  temasından başınızın gökyüzüne doğru zarifçe  uzanışını yapılandıran ve iç ışıltınızı ortaya çıkaran yoga becerilerini edineceksiniz.

Siz kendine değer veren,  kendine  kalıcı bir yatırım yapmak isteyen ve güzelliğini geçliğini korumak, kendini daha yakından tanımak isteyenleri bu muhteşem dönüşüm yolculuğuna davet ediyorum.

SİZ DEĞERLİSİNİZ ,

İmkanınız varken kendinize zaman ayırın, size değer katacak kalıcı bir yatırım yapın. Bunu kendiniz için ŞİMDİ  yaparsanız hemen faydasını görmeye başlarsınız.

 

ŞİMDİ  İletişime GEÇİNİZ