Gülhan Cantürk | Bir Yaşam Duası Hamilelik
720
post-template-default,single,single-post,postid-720,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Bir Yaşam Duası Hamilelik

YOGA İLE HAMİLELİĞE FARKLI BİR PENCEREDEN BAKMAK

 

BİR YAŞAM DUASI: HAMİLELİK

Hamile misiniz? Sonsuz yaratıcının deneyimi kelimelerle anlatılamayacak kadar büyük! Kadim öğretilere göre, ruhların yeniden doğuşu rastgele olmaz. Bunu, belirli ve ilahi bir düzen içinde yaparlar: Ruhlarımız aileleri seçer; çünkü belirli bir ruha, bu yaşam sürecinde öğreneceklerini sadece belirli ebeveynler verebilir. Anne babalık süreci, ruhun size getirdikleri ve sizin ruha verdiklerinizle ilgilidir.

Ebeveynler olarak işimiz, bilincimizi sadece gebe kalma, hamilelik, doğum, anne babalıkla sınırlı tutmayıp aynı zamanda kendi hayatımız için de yükseltmektir. Görevimiz çocuklara hayatta ihtiyacı olan şeyleri vermektir, böylece kim olduklarını her zaman hatırlayacaklardır: beşeri deneyimlerini yaşamak için doğmuş ruhsal varlıklar.

Cömert, Güzel, Mutlu

Kadının özü güzel, cömert ve mutludur. Kadın kendini tanıyıp severek ışığını dışa yansıtır ve biz buna güzel deriz. Sadece başkalarını değil, kendine karşı da merhametli olmaya başladıkça, ona cömert deriz. Kendisinin ne kadar engin olduğunu ve neler yapabileceğini görmeye başladığında, ona mutlu deriz.

Cömert, Güzel, Mutlu

Bu basit sözcükleri içimize alıp gerçek kimliğimiz olarak kabul edersek, etkileri çok güçlü olur. Dengeli bir ruh hali geliştirmeye başlarız. Yoga ve meditasyon vücudumuzu dengede tutar, bizi fiziksel ve ruhsal olarak güçlü kılar ve beze sistemimizi, beynimizi, dolaşım sistemimizi, hormonlarımızı dengeler, ruhumuzun yükselmesini sağlar. Yoga sayesinde sadece hamileliğimiz için değil, hayatımızın bir sonraki bölümü, anneliğimiz için de, bir dinginlik hissi geliştirebiliriz.

Hamileliğinizi kendinizi kötü hissederek geçirme zorunluluğunuz yok, tıpkı tüm hayatınızı kendinizi kötü hissederek geçirmek zorunluluğunuz olmadığı gibi. Belki yediklerinizi gözden geçirmeye, belki vücudunuzun kendini onarma enerjisini harekete geçirecek şekilde davranmaya ihtiyacınız vardır. Belki de bakış açınızı değiştirmeye ihtiyacınız vardır.

Ne hissediyor olursanız olun bunun dönem içinde geçici olduğunu unutmayın. Sevmeyi; her türlü rahatlığı ve rahatsızlığı, her şeyi kucaklamayı öğrenin. Çünkü yarın hepsi bitmiş olacak. Bu süreçte  bilgisine şefkatine ve sevgisine güveneceğiniz bir yoga eğitmenini yol arkadaşı edinin ve yoganın gücünden faydalanın.

Bebeğinizle İlişki Kurmak

Ruh hamileliğin dördüncü ayında gelir. İlk üç aydan bitmeden önce, ruhu destekleyen cenin tamamen yerleşmez ve düşüklerin çoğu bu dönemde olur. Bu tarihten önce, gelen ruh hala aydınlıktadır ve dünyevi olaylardan etkilenmez. Ruh bedene girdiğinde, bebeğin bilinçaltı oluşmaya başlar ve tıpkı süngerin suyu çekmesi gibi sayısız mesajlar alır. Genellikle sabah bulantıları artık bitmiştir ve hayat katlanılacak duruma gelmiş, sular durulmuştur.

Kendinizi Besleyin

Ailenin ve toplumun iyi olması, biz kadınların sağlıklı olması ve öyle kalmasına bağlıdır. Bu yüzden kendinizi besleyin. Kadınların vücudu, yeryüzünün enerjisi içimizde yükseldiği ve içeri aktığı için, erkeklerinkinden farklıdır. Bizim dişilik enerjimiz “içe çekilen” enerjidir ve merkezcil enerji diye adlandırılır. Merkezcil enerji, kadınların ev ahalisinin merkezi haline getiren yerleşim gücüdür. Kadın hayatını daha iyi bir seviyeye getirdiğinde, bundan bütün aile yararlanır, çünkü kadın eve yeni bir berraklık ve farkındalık getirir.

İyi beslenme, sağlıklı bir hamileliğin temel direklerinden biridir. Bebek sahibi olmak, vücudunuzun yeni talepleri olmasını sağlıyor.

Yaşam boyu sağlık büyük bir kısmıyla rahimde başlar.  Bebeğiniz içinizdeyken sağlıklı alışkanlıklar edinmeniz, yaşamınızın geri kalanı için bir yol çizmenizi sağlar. Ve tabii ki bebeğinizin yaşamı için de!

 

Dokunuşun Gücü  

Cildiniz üzerinde ne kullanmaya karar verirseniz verin, en önemli şey vücudunuzdaki değişikliklerle ve bebeğinizle bağlantı kurmak için, mucizevi dokunma gücünü kullanmanızdır. Karnınızı okşamayı bırakmayın. Bu hızlı bir iletişim, çünkü ellerin de kendi dili vardır. Dokunuşunuz, “Nasılsın? “Seni seviyoruz” ya da “Buraya gel, sana dokunayım, sana sarılayım” der. Karnınız yakında inecek ama çocuğunuzla kurduğunuz iletişim, hayatınızın sonuna dek sürecek.

Çocuklarınıza olan bağlılığınız sizi mutlu, sağlıklı ve kutsal tutacaktır: Sadece hamilelik süresince değil de bütün hayatınız boyunca daha sağlıklı olmamız güzel olmaz mıydı? Çocukların getirdikleri iyilikleri görebiliyor musunuz? Hayatınızda büyük değişiklikler yapma fırsatı veriyorlar.

Ruhu Güçlendirmek

Bebek sahibi olmak fiziksel bir iş olmaktan çok zihinsel ve duygusaldır. Varlığınızın bu üç biçimine en iyi biçimde sahip çıkarsanız, ruhunuzun yükselmesini sağlarsınız.

Hamileliğiniz gücünüzü geri kazanma ve kim olduğumuzu hatırlama döneminiz olsun.

Düşüncelerimizde zihnimizde ve vücudumuzda, bir bebeğin büyümesine yetecek kadar çok, alan yaratabilmemiz için esnek olmamız gerekir. Bedeninizi asla canınızı acıtacak kadar esnetmeyin, ama zihninizi ve ruhunuzu daha önce hiç gidemeyeceğinizi düşündüğünüz yere kadar esnetin; çünkü doğum sırasında ve annelik hayatınızda sizden istenecek alan tam da budur. Bu esnemenin boyutları sonsuzdur.

Annelerin Sevgisinin Sonsuz Ufku

Bazen anneler içlerinde herkese yetecek kadar sevgi olmadığı endişesi oluşur. Gerçek şu ki, Sevgide cömertlik vardır. Başka birine sunduğunuz anda genişleyiverir. Yeni çocuk için yeterli sevginiz olduğu gibi, eşiniz için de hayal edebileceğinizden çok daha fazla sevgi dolusunuz ve çocuklarınız için yaratabileceğiniz sevginin ölçüsü yok. Sevgi sevgiyi doğurur.

Bu gezegenin sevgi ve kardeşliğin hükmünde aydınlanmaya doğru giden kaderini tamamlaması, ancak içimizde ve evimizde sevginin büyümesi için yer açarsak mümkün olabilir. Sadece kendi çocuğumuzu değil, onun sokakta birlikte oynadığı arkadaşını ve dünyanın öbür ucunda başka bir dil konuşan, hepimizin içinde varolan Tanrı’ya farklı bir biçimde tapan çocukları da sevebilir miyiz?

Evrensel sevgi çocuklarımıza verebileceğimiz en büyük hediyelerden biridir.

Bebekler annelerinin hamilelik süresince ne giydiğini, doğdukları odanın ne kadar lüks olduğunu hatırlamazlar. Fakat annelerinin hamilelik sürecindeki tüm ruh hallerini ve yaşadıkları hisleri sünger gibi çekerler.

Bebeğimizin süslü karyolalara ya da bebek odasına ihtiyacı yok, onun tek ihtiyacı yada isteği size fiziksel ve duygusal anlamda yakın olmak. Harika anne babalar olmak için kollarınız dışında özel bir şeyiniz olması gerekmiyor. Kendinizi sizi hedefleyen pazardan çekip, içinize ve bebeğinizin kalbine yönelmeniz çok daha faydalı ve mantıklıdır. Bu küçük ruhun neye ihtiyacı var? Sizi seçen ve sizin seçtiğiniz bu bebeğin. Sezgilerinize ve bilgeliğinize, kendi bilgilerinize ve kim olduğunuza odaklanın. Siz bebeğinizi, o da sizi seçti. Bu harikulade bir ilişki.